NORADRENALINE TARTRATE 0,2%
   
 


 

Producator: Laboratoarele AGUETTANT, FRANTA
Forma farmaceutica: fiole
Ambalaj: cutie cu 10 fiole
BA 8mg/4ml
BA 16mg/8ml

Compozitie: concentrat pentru solutie perfuzabila, 0,2%. Compozitie calitativa si cantitativa pentru solutie perfuzabila: noradrenalina 100mg sub forma de tartrat de noradrenalina 200mg, clorura de sodiu 840mg, hidroxid de sodiu pentru ajustare pH (3-4,5) sau acid clorhidric pentru ajustare pH (3-4,5), apa pentru preparate injectabile pana la 100ml. O fiola de 8ml conc. pentru solutie perfuzabila contin noradrenalina 8mg sub forma de tartrat de noradrenalina 16mg.
 

Proprietati farmacodinamice:

Noradrenalina apartine clasei simpatomimeticelor, cu actiune mai ales pe receptorii alpha si mai moderat pe receptorii beta, iar efectul sau se traduce prin: stimulare cardiaca, vasoconstricie generalizata, cu exceptia coronarelor, cresterea tensiunii arteriale.

Indicatii terapeutice: medicament de urgenta in colaps, inaintea administrarii unui tratament specific.
Contraindicatii: tulburari de ritm cardiac (cand acestea au determinat colapsul), insuficienta coronariana acuta, infarct miocardic recent, hipotensiune arteriala cu hipovolemie.

Precautii: administrarea de sange total sau plasma se va face separat, controlul tensiunii arteriale la fiecare 2 minute sau monitorizata continuu, supraveghere ECG continua cu diminuarea dozelor sau intreruperea tratamentului la aparitia extrasistelor polimorfe sau in salve, administrare cu prudenta la pacientii cu afeciuni coronariene.
Reactii adverse: anxietate, cefalee, tremuraturi, jena respiratorie, varsaturi.

Posologie si mod de aministrare: in caz de urgenta-colaps, administrare strict intravenos, diluata inaintea perfuziei intr-o solutie glucozata, izotonica.


Descarcati in format .DOC pliantul acestui medicament prin click aici. (click dreapta "Save target as...")